Van Renswoude naar de Achterhoek

Wat voelde als emigreren in eigen land. Totaal onwetend wat de toekomst ons zou gaan brengen hebben we onze spullen gepakt en zijn vertrokken. Op naar het Oosten… 

Rust, ruimte, natuur en mogelijkheden om dromen na te jagen.

Tja hoe zal ik is beginnen, eigenlijk stond het helemaal niet op de planning om überhaupt te verhuizen. In Renswoude zouden we ons huis onderhanden gaan nemen, de nieuwe verf stond al klaar op zolder.

Totdat Harry een leuk huis spotte op Funda. En guess what: ja hoor, het stond in de Achterhoek.

Maar dat was precies in die tijd dat de markt ontzettend overspannen was, dus we maakten geen schijn van kans.

In dit blog:

  • Van Renswoude
  • Naar de Achterhoek
  • En nooit meer weg 

Wel zetten het ons aan het denken, dus vele ritjes naar de Achterhoek volgde en de vraag of we in de Achterhoek zouden kunnen wonen was vrijwel direct beantwoord met een: JA

Vanaf toen startte onze zoektocht in de Achterhoek. Het huis waar we nu wonen zagen we vrijwel direct, maar werden we allebei niet warm van. Vele huizen bekeken, heel veel ouwe meuk, jaren verbouwen, nee daar beginnen we niet aan. Gelukkig waren we het daarover eens.

Toch had Harry het maar steeds over ons huidige huis. Het stond particulier te koop, dus naast dat we een beeld hadden van het huis aan de buitenkant en het aantal m2 grond wat erbij lag wisten we niks.

En ook al gingen we er vanuit dat het veel te hoog gegrepen zou zijn hebben we toch een afspraak gemaakt om het huis te bezichtigen.

Puur op gevoel gingen we er heen, het kon twee kanten op: of alles of niks

En ja hoor, het was raak! We stapten het huis binnen, door het schuurtje stonden we ineens in de bijkeuken. De plek waar we elkaar aankeken en zeiden, DIT IS ONS HUIS.

Echt zo bizar wat een verbinding je kunt voelen met een huis. En man man wat een heerlijke plek. Een plek met onwijs veel mogelijkheden, waar we heerlijk kunnen wonen, waar de vrachtauto gewoon op eigen terrein kan staan, waar ik een B&B zou kunnen beginnen en waar we heerlijk kunnen genieten van het buiten leven.

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch startte op dat moment ons nieuwe avontuur. Omdat het perceel een zakelijke bestemming had met specifieke functies viel het niet mee om het huis te bemachtigen. Maar na veel en lang over en weer met diverse bureaus en de gemeente Bronckhorst was het dan in september 2021 eindelijk zover. We tekenden voor ons nieuwe stek, ons nieuwe avontuur tegemoet.

Heb je een vraag? 

4 + 5 =

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?